Hail, Caesar!: subversief eerbetoon aan Hollywood - Bespreking Cinema

 

De trailer van Hail, Caesar! laat een brede komedie vermoeden. Maar de Coens hebben nooit echte volbloedkomedies gemaakt. Zelfs The Hudsucker Proxy en Burn after Reading willen eerder met het genre flirten dan het met overtuiging omhelzen.

Hail, Caesar! probeert nooit echt heel grappig te zijn, maar focust zich vooral op de betekenislagen en de subversie van de verwachtingen. Zoals in nog andere Coens-film worden de essentiële scenarioregeltjes overboord gegooid. Aanvankelijk lijkt het hele verhaal te draaien rond hoe fixer Eddie Mannix de problemen met zijn acteurs zal oplossen, met als moeilijkste opdracht het terugvinden van de ontvoerde superster Baird Withlock. Maar uiteindelijk valt alles in de plooi zonder dat Mannix grote daden hoeft te verrichten. Het ontwijken van een echt functionerend plot verplaatst de aandacht naar twee andere elementen: de reconstructie van scènes uit films die hadden kunnen gemaakt zijn in 1951 en het absurde van religie en ideologieën tijdens de Koude Oorlog die toen almaar kouder werd.

Het lijkt wel of de Coens, in navolging van Sullivan’s Travels van Preston Sturges, vooral willen stellen dat het entertainment van het oude Hollywood veel heilzamer was dan eender welke filosofie en geloofsovertuiging. Want die leiden toch maar tot absurde situaties. Zien dus!   


 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Hail, Caesar !

Hail, Caesar !

Komedie  Regie: The Coen Brothers Met: Scarlett Johansson, Channing Tatum, George Clooney Hollywood, de jaren 50. Het verhaal volgt een enkele dag uit het leven van Eddie Mannix (Josh Brolin), een klusjesman voor filmstudio's, die geconfronteerd wordt met een reeks problemen om op te lossen. Tot een van die problemen behoort de mysterieuze verdwijning van een filmster.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: