The Big Short: slimme geldmanagers beroven domme bankiers - Bespreking Cinema

 

The Big Short van Adam McKay is een drama, en dan toch weer niet. Het is een heist movie, en dan toch weer niet. Het is wel eerst en vooral een acteursfilm waarin sterren mogen schitteren als excentrieke personages.

Christian Bale speelt een autist, Steve Carell iemand die van alles een afkeer heeft, Ryan Gosling een al te gladde moneymaker en Brad Pitt een groene jongen met een fascinatie voor geld. Het is zo leuk om deze vier zonderlingen bezig te zien, dan je bijna vergeet dat hun sappige dialogen een massa informatie en bankjargon bevatten. Voeg daar nog de ironische commentaar van buiten de verhaal aan toe –  bijvoorbeeld Wolf of Wall Street-ster Margot Robbie die vanuit een bubbelbad een exposé geeft – en de film houdt je twee uur lang bezig over hoe enkele slimmeriken profiteerden van het instorten van de huizenhypotheekmarkt. Achteraf voel je jezelf zelfs wat slimmer. Dat wil niet zeggen dat The Big Short op financieel vlak Wolf of Wall Street achterna zal gaan. De film van McKay blijft een praatfilm met eerder subtiele acteursnummertjes die net buiten de interessesfeer ligt van het grote publiek.

Maar de prent is boeiend genoeg om een groot publiek op zoek naar meer gesofisticeerd werk aan te spreken. Want het is zo’n film die duidelijk stelt dat je een publiek nooit mag onderschatten.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Big Short

The Big Short

Dramatische komedie  Regie: Adam McKay Met: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling,... Met de grote banken, media en overheid die de wereldwijde economische instorting weigeren onder ogen te zien, besluiten vier buitenstaanders dit probleem aan te pakken. Het plan: The Big Short. Hun zware investeringen leiden hen naar de donkere onderwereld van modern bankieren waar niets of niemand... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: