El Club: priesters in hun hel op aarde - Bespreking Cinema

   - 

Wie maagdelijk naar El Club komt kijken, zal tijdens de eerste tien minuten waarschijnlijk niet door hebben dat de protagonisten geestelijken zijn. Want ze gedragen zich meer als ex-maffialeden op rust dan als voormalige helpers van God.

Maar de geestelijken die gestrand zijn in een Chileens kustplaatsje zijn daar om boete te doen. Daar lijkt niet veel van in huis te komen. Meegokken met hondenracen is hun grootste bekommernis. De komst van een nieuw lid van de groep, een pedofiele priester, zorgt echter voor een verstoring van het rustige leven van de clubleden. Wanneer ook nog een slachtoffer van die priester kabaal komt maken, ontstaat er pas echt een zwaar probleem. Want de kerk stuurt iemand uit om de situatie onder de loep te nemen en om het ‘clubje’ mogelijk op te doeken. Larrain laat al zijn personages door een vagevuur lopen, maar het is een vagevuur dat zij én ook wel de kerk zelf geschapen hebben.

Eigenlijk is El Club een flinke afrekening met de hypocrisie van de kerk. En voor wie een beetje gevoel voor zwart humor heeft, kan er ook nog een zwarte komedie in zien.



 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
El Club

El Club

Drama  Regie: Pablo Larrain Met: Roberto Farías, Antonia Zegers, Alfredo Castro Vier ex-dienaren van God wonen samen in een afgelegen huisje aan de Chileense kust. Allen zijn hierheen gestuurd om zich te reinigen van hun zonden uit het verleden. Ze leven volgens een strikt maar redelijk aangenaam regime, onder het toeziend oog van een vrouwelijke huisbewaarder. De komst van... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: