Monkey Kingdom : Monkey business ? - Bespreking Cinema

 

Voor zij die er nog niet bekend mee zijn, de DisneyNature producties zijn, over het algemeen, films die het dierenrijk op een soort geregisseerde manier in scène zetten.

De cameraploegen filmen de hoofdrolspelers gedurende meerdere jaren, in dit geval drie, en monteren de beelden zodanig dat het een verhaal wordt dat bij groot en klein in de smaak zal vallen. De belofte : verbluffende landschappen en kleine beestjes zoals u ze nog nooit eerder gezien heeft.

Deze belofte wordt wederom waargemaakt. Monkey Kingdom voert ons mee naar Sri Lanka, in een gemeenschap Ceylonkroonapen. Het hiërarchisch systeem, de zoektocht naar voedsel, de opvoeding van de kleintjes, de oorlogen tussen de verschillende gemeenschappen, de gevaren van de jungle, de relatie met de mens… alles wordt op een ludieke en interessante manier getoond, dat het leuk blijft voor de hele familie. Weer een succes dus voor de natuurafdeling van de maatschapij met de kleine muis.

(Thibault van de Werve)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Monkey Kingdom

Monkey Kingdom

Documentaire  Regie: Mark Linfield & Alastair Fothergill Met: Claire Keim In Monkey Kingdom draait alles om het pasgeboren aapje Kip en zijn moeder Maya die moeten zien te overleven in de jungle van Zuid-Azië. Nadat ze zijn verjaagd door een rivaliserende apengroep, vinden ze hun weg terug naar hun stam. Beperkt door een lage rang in de sociale hiërarchie moet Maya al... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: