'Pan': Symfonie van valse noten - Bespreking Cinema

   - 

Wanneer je na bijna twee uur Pan enigszins verdwaasd uit de zaal sukkelt, weet je niet goed waar je je het meest aan geërgerd hebt.

Zijn het de vermoeide slapstickgags en idiote personages, aangevoerd door de moddervette oppernon in het weeshuis waar Peter als baby belandt en de neurotische piratenhandlanger Smee? Zijn het de decors, die eruitzien alsof de designafdeling zich eerst tegoed heeft gedaan aan pittige paddestoelen?

Is het Rooney Mara, die niet alleen de minst geloofwaardige prinses Tigerlily aller tijden is maar ook nog eens voortdurend de indruk geeft dat ze poseert voor de cover van Vogue? Of is het Garrett Hedlund, die een bizar accent en een nog bizardere lichaamshouding uit zijn mouw schudt om Hook — voorlopig nog een goeie kerel — te spelen?

Nee, eigenlijk ligt het antwoord voor de hand. Al de problemen waarmee Pan worstelt, zijn terug te brengen tot één man: regisseur Joe Wright. Dat hij lof kreeg voor zijn eerste twee films, Pride & Prejudice en Atonement, kan ik nog begrijpen, maar blijkbaar heeft hij er een gigantische eigendunk aan overgehouden. Hij denkt dat alles wat hij aanraakt in goud verandert en dat elk idee een briljante vondst is. In werkelijkheid is Pan echter hutsepot met bedorven groenten.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Pan

Pan

Familie, Komedie, Avontuur  Regie: Joe Wright Met: Hugh Jackman, Rooney Mara, Cara Delevingne Warner Bros. Pictures brengt Pan uit in de bioscoop, een live- action film over Peter Pan onder de regie van Joe Wright (Atonement, Pride and Prejudice). Pan biedt een nieuwe kijk op de oorsprong van de klassieke Peter Pan personages gecreëerd door J.M. Barrie. Dit actie- avontuur volgt het verhaal... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: