Maze Runner: The Scorch Trials: Zonder kop of staart - Bespreking Cinema

   - 

Waaraan zou het liggen dat je na een uur van The Scorch Trials je aandacht voelt verslappen? Is het omdat de film in tegenstelling tot zijn voorganger The Maze Runner geen centraal mysterie heeft dat opgehelderd moet worden? Of komt het omdat het verhaal van de ene locatie en confrontatie naar de andere trekt, zonder dat je goed weet waar het allemaal heen gaat?

The Scorch Trials heeft zeker zijn troeven. Hoofdacteur Dylan O’Brien komt beter uit de verf dan de vorige keer. Hij wordt omringd door doorgewinterd talent als Patricia Clarkson, Lily Taylor, Giancarlo Esposito, Alan Tudyk, Aiden Gillen en Barry Pepper. Sommige scènes zijn echt spectaculair (de ontsnapping uit de klauwen van de gangsterbende), of creepy (de ontmoeting met de extreem afgetakelde ‘Cranks’).

ar het blijft een feit dat The Scorch Trials na verloop van tijd zijn greep moet lossen, deels door een gebrek aan inspiratie, deels door de modale regie. Je kan het gevoel niet afschudden dat je het allemaal al eerder hebt gezien, en dat het je eigenlijk niet echt kan schelen wat de personages overkomt. En dat is niet de bedoeling, me dunkt.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Maze Runner: Scorch Trials

The Maze Runner: Scorch Trials

Science-Fiction, Thriller, Actie  Regie: Wes Ball Met: Dylan O'Brien & Kaya Scodelario In dit tweede deel van de epische Maze Runner saga, krijgen Thomas (Dylan O'Brien) en de andere Gladers te maken met hun grootste uitdaging tot nu toe: het zoeken naar aanwijzingen over de geheimzinnige en machtige organisatie WCKD. De tocht voert ze naar de Scorch, een troosteloos landschap met... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: