Galloping Mind: Kinderwens met weerhaakjes - Bespreking Cinema

   - 

Wim Vandekeybus, stichter en leider van het bejubelde dansgezelschap Ultima Vez, had het zich gemakkelijk kunnen maken bij zijn eerste echte langspeelfilm. Hij had een muzikaal verhaaltje kunnen kiezen, of een klein intimistisch drama. In plaats daarvan gooit hij alles op het scherm wat hij in zich heeft en ziet dan wel wat er blijft plakken.

Laten we beginnen bij de stukken die er terug afglijden. De film doet zijn stinkende best om gepassioneerde personages neer te zetten en schakelt acteurs in die al vaker bewezen hebben dat ze hun ziel durven blootgeven. Hier moeten ze het echter doen met dialogen die geregeld geforceerd klinken en emoties weergeven die niet per se steek houden. Met name het personage van Natali Broods lijdt daaronder, wat voor alle duidelijkheid geen commentaar is op de prestatie van de actrice.

Galloping Mind bloeit pas echt open als de karakters hun mond houden en de beelden het werk laten doen. Op dat moment zie je niet alleen dat Vandekeybus een uitstekende fotograaf is, maar ook dat hij instinctief snapt hoe een meeslepende actiescène eruitziet. Heel benieuwd wat hij nog meer uit zijn mouw zal schudden.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Galloping Mind

Galloping Mind

Drama  Regie: Wim Vandekeybus Met: Jerry Killick, Imola Kézdi, Orsolya Toth,... Zonder het van elkaar te weten, wordt een tweeling bij de geboorte gescheiden. Het meisje groeit op in de middenklasse, haar broertje in een straatbende. Twaalf jaar later kruisen hun wegen opnieuw en ontdekken ze hun gemeenschappelijk lot, hen opgelegd door de volwassenen. Het is het begin van... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: