Fidelio : een lust-Odyssee - Bespreking Cinema

   - 
Fidelio : Alice in het land van de mannen

Alice, enige vrouw in de wereld van het maritiem transport, heeft haar partner en de liefdesconventies aan wal gelaten om aan boord te gaan van de Fidelio, een oude cargo boot waar de kosmopolitische bemanning volgens zijn eigen ritme gedurende weken zal leven.

Deze eerste film van Lucie Borleteau bevat meerdere prenten. Elk zouden ze op hun beurt ook een eigen titel kunnen dragen. « Alice au pays des hommes » zou er één van kunnen zijn, over een vrijgevochten vrouw, die haar passie leeft en een plaats tracht te vinden in deze mannenwereld. « Un cargo nommé désir », zou een reflexie zijn op de vrouwelijke lust, over de vrije liefde en het hart dat soms wat moet afwijken om dan toch terug op het rechte pad te belanden. « Das boot » zou een duik zijn in het dagelijkse leven van de matrozen, hun rituelen en hun gewoontes, tussen spanning en verveling.

Maar Fidelio brengt ons verder dan dit alles, dankzij de prachtige vertolking van Ariane Labed, natuurlijk, charmant en diepzinnig.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Fidelio, l'Odyssée d'Alice

Fidelio, l'Odyssée d'Alice

Drama  Regie: Lucie Borleteau Met: Ariane Labed, Melvil Poupaud, Anders Danielsen Lie De dertigjarige Alice is een vrouwelijke matroos die als monteur aan de slag gaat op een oud vrachtschip, de Fidelio. Aan boord komt ze erachter dat de monteur die ze vervangt net is overleden en dat de kapitein van het schip haar eerste grote liefde is, Gaël. In haar hut vindt Alice het dagboek... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: