La Isla Minima : Adalusische angst - Bespreking Cinema

   - 
La Isla Minima : True Detective meets Angel Heart

De nieuwste film van Alberto Rodriguez is nu ook op de Belgische grote schermen te zien, na een groots succes bij de critici (hij behaalde 10 Goyas, de Spaanse tegenhanger van de Oscars) en bij het grote publiek. Zeggen dat dit succes dubbel en dik verdiend is, is het minste dat we kunnen zeggen.

Deze donkere thriller, brandend als een Andalusische zomer, betovert vanaf het begin, een opeenvolging van prachtige Andalusische vergezichten. Met zo’n prachtige mise-en-scène kon het ook niet anders dan dat La Isla Minima een hete en spannende thriller zou worden. Maar de regisseur van Unit 7 (Grupo 7) slaagt er in het genre te overstijgen door doorheen de volledige film een sfeer van schemer te behouden. Dankzij zware stiltes en geheimen toont hij ons een donkere allegorie van een prille democratie – de actie speelt zich af aan het eind van de jaren ’70 – nog steeds geconfronteerd met de demonen van de Franco-regime. De toeschouwer wordt ondergedompeld in een ware wakkere nachtmerrie, een enquête waar een constante dreiging voelbaar in is.

Rodriguez speelt bijzonder goed met dit troebele klimaat en geeft er vorm aan dankzij de gespannen relatie tussen de twee detectives, met een mysterieus verleden.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
La Isla Mínima

La Isla Mínima

Actie, Politie  Regie: Alberto Rodriguez Met: Raul Arévalo, Javier Gutiérrez,... 1980, Zuid-Spanje. Twee adolescenten worden vermoord in een klein dorpje temidden van moerasgebied, vlakbij de monding van de Guadalquivir. Twee detectives met heel uiteenlopende onderzoeksmethodes worden op de zaak gezet. Toch zullen ze hun onderlinge verschillen aan de kant moeten schuiven om de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: