The little Prince: ambitieus en vol goede bedoelingen - Bespreking Cinema

   - 

Het verhaaltje van de Saint-Exupéry is kort, zit vol symboliek en beantwoordt aan een andere logica dan de meeste sprookjes. Probeer zoiets maar te verkopen aan kids die enkel Pixar- en Dreamworks-animatiefilms gezien hebben.

Mark Osborne (Kung Fu Panda) wilde het proberen, maar vond geen geld in het bange Hollywood. Toch wist hij 80 miljoen dollar bij mekaar te brengen. Te weinig, zo blijkt nu. De film ziet er niet zo afgewerkt uit als een Pixar-film. Eigenlijk zouden we ons daar niets van moeten aantrekken, maar de maniakale zorg van Pixar heeft ons rotverwend. Gelukkig zullen kinderen daar minder over struikelen dan volwassenen. De hamvraag is echter of ze de verhaalsaanpak van Osborne leuk zullen vinden. Osborne toont het verhaal van De kleine Prins via stop-motion animatie en plaatst het binnen een ander, moderner verhaal dat verbeeld wordt met computeranimatie. Zo verkreeg hij een commercieel haalbare filmduur en kon hij een relatief moeilijk verhaaltje acceptabel maken voor kinderen van de internetgeneratie.

Veel goede bedoelingen dus, maar de mix van de verhalen werkt niet altijd. Het moderne verhaaltje begint al snel te slepen en is minder sterk en veel clichématiger dan De kleine Prins. The little Prince is dus niet de ultieme filmadaptatie van het verhaal geworden.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
The Little Prince

De Kleine Prins

Fantasy, Animatie Film  Regie: Mark Osborne Met: André Dussollier, Florence Foresti,... Het leven van een klein meisje van negen jaar staat helemaal in het teken van school en volwassen worden. Zo heeft haar moeder het voor haar uitgestippeld in een 'levensplan'. De hele zomer zit ze te blokken achter haar bureau. Maar dan zoekt een oude buurman, een piloot, contact met haar. De... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: