Survivor: Three days of the sparrow - Bespreking Cinema

   - 

Survivor is een lofzang in popcornverpakking over de diensten die aanslagen verijdelen. Sommige van die geheime agenten hebben een moeilijke job en ze verdienen misschien meer dank dan ze krijgen.

Helaas worden ze zelden of nooit realistisch voorgesteld. James Bond verkoopt immers beter dan Smiley. En Survivor zit helemaal in het Bond-universum. Behalve dan dat de kwaliteiten van een Skyfall volledig ontbreken in Survivor. Zo heeft scenarist Philip Shelby zich zeker niet moe willen maken, want hij plunderde het geweldige Three Days of the Condor van Pollack. In navolging van Robert Redford moet nu ambassadebediende Milla Jovovich op de loop omdat zowel killers als de Amerikaanse veiligheiddiensten haar vel willen. Maar waar Redford nog beschikte over acteertalent, een sterk script en stevige dialogen, heeft Jovovich niets om mee te werken. Pierce Brosnan, die een bijna-parodie van een hitman speelt, kijkt de hele tijd gemeen: mogelijk om zijn ontevredenheid uit te drukken over het script. Je vraagt je af wat James McTeigue, die toch V for Vendetta maakte, met deze B-film wilde bereiken. Want verhaal en boodschap komen totaal niet geloofwaardig over.

Wanneer Milla op het einde schouderklopjes krijgt van haar baas moet je vooral lachen. Zelfs Bond heeft van M nooit onnozel complimentjes gekregen.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...
Survivor

Survivor

  Regie: James McTeigue Met: Emma Thompson, Milla Jovovich, Dylan McDermott,... Een Amerikaanse vrouw werkt in Londen op de ambassade. Als daar een bom ontploft, raakt ze verzeild in een plot vol samenzweringen, waardoor ze uiteindelijk een voortvluchtige wordt. Ze heeft tot Oudjaarsavond om haar hachje te redden en een andere aanval te voorkomen.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: