Kidnapping Mr. Heineken : een nuchtere thriller - Bespreking Cinema

 
Kidnapping Mr. Heineken : Probably not the best thriller in the world

In de brouwerscultuur geldt hetzelfde als in de filmkunst : wanneer een recept gekend is moet men juist dat ingrediënt vinden dat het zal onderschijden van de concurrentie.

Dit gekruid ingrediënt vinden we in Kidnapping Mr. Heineken terug in de persoon van Anthony Hopkins, indrukwekkend en magnetiserend als koele manipulator in zijn rol van brouwerijdirecteur. Wanneer de indrustrieel oog in oog komt te staan met zijn ontvoerders wordt het intens en transformeert deze klassieke thriller zich in een beklijvend psychologisch duel. Maar het recept is niet evenwichtig en de specerij Hopkins is er soms te veel aan. Want naast die zeldzame scènes waarin hij volledig tot zijn recht kan komen, slaagt Kidnapping Mr. Heiniken er niet in te rijzen en blijven de personages eendimensionaal.

Wat overblijft is wel een aangename film, met een efficiënte mise-en-scène (de knappe achtervolgingsscène op de kanalen van Amsterdam), maar uiteindelijk wel frustrerend door het ongebruikte potentieel.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Kidnapping Mr. Heineken

Kidnapping Mr. Heineken

Thriller  Regie: Daniel Alfredson Met: Sam Worthington, Anthony Hopkins, Jim Sturgess Kidnapping Mr. Heineken vertelt het verhaal van de meest geruchtmakende ontvoering van de 21ste eeuw met de hoogste losgeld eis die ooit is betaald in die tijd. Freddy Heineken (Hopkins) en zijn chauffeur Ab Doderer, worden in 1983 gekidnapt en vrijgelaten nadat er een bedrag van 35 miljoen gulden... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: