Rio, Eu Te Amo : een misnoegde liefde ! - Bespreking Cinema

 

Na Paris en New York is het nu de tijd voor een cinematografische liefdesverklaring aan de tweede grootste Braziliaanse, maar wel de meest bekende (en fotogenieke), stad : Rio de Janero.

John Turturro, Fernando Meirelles, José Padilha, Stephan Elliott, Paolo Sorrentino, Harvey Keitel, Vanessa Paradis, Vincent Cassel, Emily Mortimer… de lijst van regisseurs en acteurs is indrukwekkend ! Maar uiteindelijk lijkt deze reis doorheen liefde, haat, humor, het fantastische en het meer « sociale », sterk op een toeristisch foldertje, zonder enige diepgang.

En ook al springen er hier en daar enkele scènes uit, de meerderheid verkiest de vorm (die vaak dat van een video-clip of reklame filmpje aanneemt) boven de inhoud. Voeg daar nog een soundtrack aan toe met wat neo-bossa en batucada, wat flets en benemend, en men bekomt een product dat zich ver bevindt van de echte Braziliaanse megalopool.

Iets minder conformiteit en lofwaardige filosofie, maar dan in iets minder melige vorm, zouden dit stuk gered hebben van de verveling waar het voor het grootste deel in wegzinkt. Wat overblijft zijn die prachtige takes, die soms flirten met het dromerige van zeer goede kwaliteit, en enkel magische passages, maar net niet genoeg om ons te betoveren.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Rio, Eu Te Amo

Rio, Eu Te Amo

Drama, Romantisch  Regie: Vicente Amorim & Guillermo Arriaga Met: Jason Isaacs, Harvey Keitel, Rodrigo Santoro Rio, I Love You de derde film in de 'Cities of Love' reeks (Paris Je T'aime, New York, I Love You), is een viering van de liefde in de Braziliaanse hoofdstad. Vanuit het oogpunt van elf gerenommeerde regisseurs zien we uiteenlopende verhalen over dit universele onderwerp in de stad die bekend staat... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: