Tous les chats sont gris. Bouli Lanners : een vader in het gemis. - Bespreking Cinema

   - 

Paul tracht zo goed als hij kan zijn droefheid te sussen, hij verandert van beroep, leeft gedurende een hele tijd een liefdesverhaal, ver weg van België, tot dat hij terugkomt voor het overlijden van zijn vader.

Maar niets helpt : hij zou zo graar meer contact willen hebben met zijn dochter Dorothy… en dat is net wat de moeder van deze onrustige adolescent, geplaagd door een zwaar geheim, verbiedt.

Paul en Dorothy gaan elkaar dan toch eindelijk « per toeval » ontmoeten : ze hangt rond met haar beste vriendin, hij volgt haar om haar te fotograferen. Zij ziet hem en hij rechtvaardigt zijn aanwezigheid door zijn beroep : privé-detective.

Deze eerste film van Savina Dellicour doet ons denken aan een moeiljike Diesel motor die maar traag opstart. De ongemakkelijkheid maakt stilaan plaats voor een robuste regie en een stevig verhaal, een verhaal dat met enige delicatesse aangekaart moet worden anders dreigt het te veel te worden. En als deze valse start nu eens de belangrijkste « leugen » was van Tous les chats sont gris, die net aan de toeschouwer de indruk geeft deel te nemen aan cliché cinema, slecht gespeeld en onhandig… juist om het allemaal beter te doen sporen ?

Van dichterbij gezien, deze onhandigheid blijft aan de personages plakken : allen lijden ze, leven ze van korte momenten van geluk en een slecht werkend geheugen. Al deze elementen dragen bij aan de productie van een goed, donker, stuk 7de kunst. Maar Savina Dellicour slaagt er in, onder andere dankzij de mooie samenwerking tussen Bouli Lanners en Manon Capelle, de toeschouwer er niet in te doen verdrinken.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Tous les Chats sont Gris

Tous les Chats sont Gris

Drama  Regie: Savina Dellicour Met: Bouli Lanners, Manon Capelle, Anne Coesens Paul is 46. Hij is privédetective. Dorothy is bijna 16. Zij zit midden in een identiteitscrisis. Hij staat buiten de conformistische Brusselse samenleving, waarin zij geboren en getogen is. Hun enige band is het feit dat Paul weet dat hij Dorothy's biologische vader is. Hij is pas terug uit het... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: