'L'année prochaine' : wat ons samenbrengt en wat ons zal scheiden - Bespreking Cinema

   - 

'L’année prochaine' toont ons hier een vluchtige glimp van Vania Leturcq’s potentieel om eenvoudige, alledaagse verhalen te vertellen. Nochtans, het bekijken van haar eerste langspeelfilm laat ons met een zekere honger achter, en dat is te wijten aan een constructiefoutje in de narratief die niet voldoende evenwichtig is.

Het eerste deel van de film is ook direct het meest interessante deel : ze schetst een portret van twee adolescente dorpsmeisjes, aan elkaar gelinkt door een fusionele vriendschap, die naar Parijs trekken voor hun studies, de één om filosofie te gaan studeren, de ander teken- en kunstschool. Ze toont ons deze twee sterke en vertederende persoonlijkheden, hun familiale context en de dorst naar ervaringen die hen beiden linkt. Maar eens de personages in Parijs aankomen hecht de Belgische regisseuse minder aandacht aan hun relatie dan aan hun individueel lot, en ze toont ons pas heel laat de mogelijke obstakels die hun relatie op het spel kunnen zetten. Men moet wachten tot het derde deel van de film vooraleer de thematische opzet duidelijk wordt, en dat gebeurt op een eerder bruuske manier.

Maar de interesse van de toeschouwer is op dat ogenblik al wegeëbd. Ondanks een soms onevenwichtige regie slagen actrices Constance Rousseau en Jenna Thiam er toch in de film stevig te dragen op hun mooie schouders.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
L'année prochaine

L'année prochaine

Drama, Komedie  Regie: Vania Leturcq Met: Costance Rousseau, Jenna Thiem, Anne Coessens,...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: