Hungry Hearts: Wurgende liefde - Bespreking Cinema

   - 

‘Depressie is een chemisch gebrek, geen karakterfout.’ Vroeg in Hungry Hearts zie je de slogan op een bord staan, en dat is geen toeval. Op dat moment let je er alleen nog niet zo goed op.

De film is dan nog een aandoenlijke romantische fabel over twee mensen die elkaar in geestige omstandigheden ontmoeten en voor elkaar vallen. Een liefdeshistorie uit de duizend, met charmante personages.

Regisseur Saverio Costanzo speelt echter een duivels spelletje. Zonder de boel te forceren, duwt hij de film verder en verder in de richting van een donker drama en uiteindelijk zelfs een thriller. En zijn grote verdienste is dat hij die sympathie voor de personages nooit doet wankelen, ook al beginnen ze zich steeds eigenaardiger te gedragen. Je begrijpt waarom zo bepaalde beslissingen nemen, en dat is vaak enorm huiveringwekkend.

Hungry Hearts steunt op twee fantastische acteurs maar uiteindelijk is het toch vooral Costanzo’s regie die het verschil maakt. Zoals hij je in de scheefgetrokken geesteswereld van een van de hoofdfiguren dwingt, is grote klasse. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het nooit had verwacht van de man die De eenzaamheid van de priemgetallen zo weinig opmerkelijk heeft verfilmd.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hungry Hearts

Hungry Hearts

Drama  Regie: Saverio Costanzo Met: Adam Driver, Alba Rohrwacher, Roberta Maxwell De Amerikaan Jude en de Italiaanse Mina ontmoeten elkaar in New York en raken op slag verliefd. Na hun bruiloft bevalt Mina al snel van haar eerste kind. Als jonge ouder wil ze niets liever dan haar baby beschermen, maar Mina gaat een stapje verder. Ze trekt zich helemaal terug met haar zoon. De... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: