Lost River: de donkere geest van Ryan Gosling - Bespreking Cinema

   - 

Het hoeft niemand te verbazen dat Lost River, het regiedebuut van acteur Ryan Gosling, heel uiteenlopende reacties teweeg bracht toen hij vorig jaar op het festival van Cannes in première ging.

Gosling werd dan wel een ster dankzij commercieel voer als The Notebook en Crazy, Stupid, Love, hij heeft nooit verborgen dat zijn persoonlijke filmsmaak veel gewaagder is. Geen wonder als je dikke vrienden bent met vrijbuiters als Nicolas Winding Refn (Drive, Only God Forgives).

Refns impact is ook voelbaar in Lost River, een hypnotiserende neonfabel die zich geen moer aantrekt van de gevestigde regels en koppig zijn eigen weg kiest. Hier en daar gaat Gosling wat over de schreef met zijn donkere symboliek en zijn bizarre wendingen, maar hij legt daarbij zoveel zelfvertrouwen aan de dag dat je toch met hem meegaat. De taferelen die hij — met de hulp van de Belgische cameraman Benoît Debie — oproept, zijn dan ook tegelijk angstaanjagend en onweerstaanbaar.

Mocht David Lynch hier op de affiche staan als regisseur, dan zou je het probleemloos geloven. En dat is absoluut een compliment.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Drie redenen waarom 'Dune: Part Two' beter is dan 'Part One' - Actueel
Actueel

Drie redenen waarom 'Dune: Part Two' beter is dan 'Part One'

Dune: Part Two verovert al enkele weken wereldwijd de cinemazalen. De nieuwste creatie van Denis Villeneuve is een pure streling voor het oog én oor door de prachtige weidse woenstijnshots en de toepasselijke, verrijkende soundtrack gecomponeerd door Hans Zimmer. Verder lezen...
Lost River

Lost River

Thriller, Fantasy  Regie: Ryan Gosling Met: Christina Hendricks, Eva Mendes, Matt Smith In de verlaten stad Lost River doet de alleenstaande moeder Billy (Christina Hendricks) er alles aan om het huis te behouden waarin ze met haar twee kinderen woont. Ze neemt daarom een baan aan als performance act in een macabere club waar Cat (Eva Mendes) de hoofdact is. Ondertussen helpt haar... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: