The second best exotic Marigold Hotel: Hetzelfde, maar dan met Richard Gere - Bespreking Cinema

 

The best exotic Marigold Hotel was een echte verrassingshit. Met een kostprijs van slechts 10 miljoen dollar haalde de prent meer dan 130 miljoen dollar binnen.

De toeschouwer kreeg min of meer waar voor zijn of haar geld: wat romcom met oudjes, een cast van geweldige acteurs (Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Ronald Pickup enz.), een Indische locatie en een levenslesje. John Madden (Shakespeare in Love) kon die mix natuurlijk vlotjes en niet al te zeemzoet brengen.  Maar zonder de acteurs had dit toch geen al te verrassende komedie geweest.

En van de sequel kan je hetzelfde zeggen. Een extra probleem is dat verschillende plotlijnen verder bouwen op die van de eerste film en de nieuwe verhaallijnen maken de film veel te lang. Het zorgt zeker niet voor een adembenemende kijkerervaring. Erger nog, je hebt het gevoel dat het tempo dat van een looprekje is. Maar goed, er zal wel een publiek zijn voor dit soort van geriatische romcom voor ex-kolonialen (de ‘boodschap’ dat de Britse cultuur nog goed samen kan gaan met de Indisch is nogal dubieus).

En de fans hebben toch minstens één verrassing waardoor ze de sequel van het origineel kunnen onderscheiden: Richard Gere als de natte droom voor hoogbejaarden die komen te zeggen dat oud zijn ook sexy kan zijn. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
The Best Exotic Marigold 2

The Best Exotic Marigold 2

Drama, Komedie  Regie: John Madden Met: Bill Nighy, Maggie Smith, Richard Gere Een tweede hotel is Sonny's (Dev Patel) grote droom. Hij moet wel uitbreiden omdat in het 'Best Exotic Marigol Hotel for the Elderly and Beautiful' in het exotische Jaipur in India nog maar één kamer vrij is, wat gevolgen heeft voor de nieuwe gasten Guy (Richard Gere) en Lavinia (Tamsin Greig).... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: