'Melody' : in de naam van de moeder - Bespreking Cinema

   - 
Een aangrijpende melodie

De drie beelden die de film openen geven ons reeds een duidelijk beeld van wat er op het spel staat : Een vrouw in foetushouding, een close-up van haar buik en een close-up van haar gezicht.

Een moeder in wording met haar angsten. Angsten die ook gelinkt zijn aan ethische vragen. Want Melody, een ronddwalende kapster, die wees en platzak is (oef ! hard !), beslist draagmoeder te worden om zich zo zelf uiteindelijk een eigen kapsalon the kunnen kopen, dankzij de grote som van haar rijke opdrachtgeefster.

De situatie en de evolutie van de personages lijken misschien ietwat artificieel (alles is methodisch in plaats gezet om zo het thema van zwangerschap en moederschap het best tot uiting te kunnen brengen), desalniettemin, de relatie die ontstaat tussen Melody en Emily vertoont zich als aangrijpend, dankzij de krachtige prestaties van Rachel Blake en Lucie Debay, nog maar net beloond voor de prijs van beste actrices op het Montréal World Film Festival.

Thierry Bellefroid heeft het goed begrepen, het verhaal speelt zich minder af in de tekst dan in de gezichtsuitdrukkingen, waar hij lange tijd op blijft stilstaan. De emoties die er tot uitdrukking komen geven weer wat het echt is om moeder te worden.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Melody

Melody

Drama  Regie: Bernard Bellefroid Met: Rachael Blake, Lucie Debay, Don Gallagher De jonge Melody besluit draagmoeder moeder te worden voor een rijke Engelse dame (Emily) in ruil voor een grote som geld. Emily dwingt de wat onstabiele Melody bij haar in te trekken. Op het eerste gezicht lijken de werelden van de twee vrouwen ver van elkaar verwijderd, maar tot hun verbazing... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: