The Riot Club : Carpe fucking Diem - Bespreking Cinema

   - 

De Riot Club, dat is een klein groepje, ultra elitaire Oxford studenten, geboren in zeer welgestelde families. Hun doel : een seculiere traditie bestendigen vol losbandigheid met de verfijning die past bij hun stamboom en in minachting tegenover de werkende klassen die hen benijden om hun geld.

De Deense regisseuse lijkt, tijdens de lange inleiding, gefascineerd door het flamboyante en hautaine gedrag van de clubleden, die twee nieuwelingen intiëren in hun amorele codes. Gaande van fascinatie tot spanning, het tweede deel van The Riot Club is geweldadig en ziekelijk, en de hele opzet van het project wordt eindelijk duidelijk gemaakt : het willen aantonen, in de vorm van een fabel, dat de elite, dankzij hun macht, of het nu om geld of om hun netwerken gaat, er altijd ongeschonden uitkomt. Die vaststelling, gekunsteld en simplistisch, mag dan nog twijfel zaaien. Gelukkig, ondanks de ietwat oppervlakkige opzet, lopen de jonge acteurs over van energie, zij zelf zorgen ervoor dat alles leidt tot een lichte intoxicatie en dat bespaart The Riot Club van een lelijke kater.

We onthouden hier vooral de genuanceerde vertolking van Max Irons (de zoon van Jérémy) en de hoogst charismatische Ben Schnetzer (Pride).

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
The Riot Club

The Riot Club

Thriller, Drama  Regie: Lone Scherfig Met: Natalie Dormer, Sam Claflin, Douglas Booth Aan de Universiteit van Oxford wil iedereen deel uitmaken van 'The Riot Club': een hoogst elitaire vereniging waar briljante en steenrijke aristocratische studenten hun eerste stappen zetten om de toekomstige leiders van het land te worden. Maar vooraleer de ogen van de wereld op hen gericht zijn,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: