Réalité: te gek voor woorden - Bespreking Cinema

   - 

Een everzwijn met een blauwe videocassette in de maag. Een schooldirecteur die gekleed als vrouw rondrijdt in een legerjeep. Een dermatoloog met een verschrikkelijke huidziekte. Een filmproducent die voor de lol surfers afknalt van op zijn balkon. Een aspirant-regisseur die naar de bioscoop gaat en daar de film ziet die hij eigenlijk wou maken.

Réalité — of Reality, als u de voorkeur geeft aan de Engelse titel — barst van de vondsten die de wenkbrauwen doen fronsen.

Het gaat dan ook om nieuw werk van de Fransman Quentin Dupieux, die zich vijf jaar geleden internationaal doorbrak met Rubber, een verhaal over een moorddadige autoband. Met veel gevoel voor understatement kan je stellen dat Dupieux van absurde humor houdt. Logica interesseert hem nauwelijks, zolang hij zijn publiek maar op het verkeerde been kan zetten. Ik moet eerlijk toegeven dat ik in het verleden al snel verveeld raakte door die frivole stijl.

In Réalité doseert hij zijn buitenissigheden en zonderlinge invallen echter veel beter, waardoor je tot het eind geïntrigeerd blijft. En dat is absoluut een hele prestatie.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Réalité

Reality

Komedie  Regie: Quentin Dupieux Met: Alain Chabat, Elodie Bouchez, Jonathan Lambert Jason, een flegmatieke cameraman, droomt ervan om zijn eerste horrorfilm te maken. De rijke producer Bob Marshal is bereid om zijn project te financieren. Op één voorwaarde: Jason krijgt 48 uur om de beste schreeuw uit de filmgeschiedenis te vinden...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: