Kingsman : The Secret Service... is Kick-Ass ! - Bespreking Cinema

   - 

Als gevolg van het overlijden van één van haar leden recruteert het ultrageheime agentschap Kingsman. En die selectie moet snel gebeuren gezien de dringendheid van de dreiging : Richmond Valentine, een gewezen milieuactivist met allures van terroristische geek.

Zijn doel ? Een groot deel van de wereldbevolking uit de weg ruimen, die hij ziet als een virus dat het evenwicht op de planeet verstoort.

Blijft de vraag wie de opvolging zal verzekeren, het elegante kostuum zal dragen, de gadgets zal mogen gebruiken en wie recht zal hebben op een adellijke titel ? Temidden van de potentiële rekruten, voor het grootste deel afkomstig uit de Britse bourgeoisie, vinden we een jongeman, Eggsy, terug van uit de buitenwijken. Een aanwezigheid die minder opmerkelijk is dan dat ze op het eerste zicht lijkt…

Matthew Vaughn speelt hier met verdacht veel plezier de oneerbiedige kaart uit, en keert de spionagefilm binnenstebuiten met zijn opmerkelijke comics-o-cinematografie. Om alles tot een goed eind te brengen maakt hij gebruik van een tonische savoir-faire en vermengt hij de verschillende generaties (Michael Caine, Colin Firth, Taron Egerton), alsook verscheidene invloeden (denk maar aan James Bond, de Bourne Saga, maar ook de allereerste, parodieversie van Casino Royale). Een goed samenhangend geheel, ondanks een eerder banale start, inclusief clichés en traagheid. Maar dat wordt later allemaal weer goedgemaakt dankzij een festival aan grappen, gaande van braafjes tot trashy. En dat werkt soms heel straf (Hoed af voor de hysterische scène in de redneck kerk), zonder ooit echt hoge toppen te bereiken.

Als u op zoek bent naar een aangenaam ontspanningsmoment, zonder af te zakken in het al te onnozele, dan is dit uw ding !

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Kingsman : The Secret Service

Kingsman : The Secret Service

Actie  Regie: Matthew Vaughn Met: Colin Firth, Taron Egerton, Michael Caine In de film Kingsman: The Secret Service rekruteert een uiterst geheime organisatie voor spionnen een ongepolijst maar talentvol straatschoffie voor hun trainingsprogramma, precies op het moment dat de wereld wordt bedreigd door een IT-genie met kwaadaardige bedoelingen.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: