Fifty Shades of Grey: Belle en het rijk beest - Bespreking Cinema

 

Wie zijn sprookjes kent, ziet meteen dat Fifty Shades of Grey weinig meer is dan een young adult-versie – ook al is de film voor een ouder publiek bestemd – van Belle en het Beest, gekruid met een beetje Blauwbaard.

Het Beest is nu een rijke snotneusversie van Thomas Crown, het kasteel veranderde in een glazen Trump Tower en het beestachtige werd vertaald naar sadomasochistische seks (met de man in de rol van de sadist) in een ‘geheime kamer’. Zoals in het sprookje hebben de twee hoofdpersonages slechts een paar karaktertrekken: Anastasia nieuwsgierig en hunkerend naar seks en Grey geheimzinnig en afstandelijk.

Van realisme is er dus geen sprake in Fifty Shades of Grey. De film heeft vooral tot doel ‘afwijkende’ seksuele smaken, het leven van heel rijke mensen en knappe, maar onbereikbare mannen met een duistere zijde te romantiseren zoals Twilight de seksuele verlangens van tienermeisjes wilde romantiseren.

Ga dus niet meteen naar meneer Grey rennen. Maar naast een leeg vat is de film ook nog vrij vervelend, ontbreekt er een degelijk slot (da’s voor de sequels) en wordt er geacteerd zoals in een YA-film.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Fifty Shades of Grey

Fifty Shades of Grey

Drama, Erotiek, Romantisch  Regie: Sam Taylor-Johnson Met: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Luke Grimes Fifty Shades of Grey is de langverwachte en spraakmakende verfilming van de bestseller die uitgegroeid is tot een wereldwijd fenomeen. Sinds de eerste uitgave is de "Vijftig Tinten" trilogie vertaald in 51 talen en wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht — waardoor het één van... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: