Le meraviglie: de grenzen van het idealisme - Bespreking Cinema

   - 

De Italiaanse regisseur Alice Rohrwacher houdt zielsveel van Umbrië, de streek waar ze opgegroeid is en waar ze nu ook Le meraviglie situeert.

Daar twijfel je geen moment aan terwijl je naar haar tweede langspeelfilm zit te kijken. Nochtans is het verre van rooskleurig wat ze laat zien. Het begint met jagers die ’s nachts in hun auto’s arriveren en bij dag en dauw een landelijke streek wakker knallen. Dat is niet naar de zin van Wolfgang, een Duitser die in de buurt samen met zijn vrouw en vier dochters bijen, groenten en fruit kweekt.

Het werk is hard en de oudste dochter, Gelsomina, moet op haar twaalfde mee de boel dragen. Wolfgang wil de corrupte buitenwereld op een afstand houden en zijn gezin net zo puur en natuurlijk houden als zijn honing. Puurheid en naturel zijn ook de kenmerken die Le meraviglie (letterlijk: De wonderen) typeren, zowel wat de acteurs, de regie als de personages betreft.

Rohrwacher leidt ons rond in een ongewone wereld, met aan het hoofd een man die met de beste bedoelingen de vreemdste beslissingen neemt. Maar ook hij moet finaal inzien dat hij een verloren strijd levert.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Le Meraviglie

Le Meraviglie

Drama  Regie: Alice Rohrwacher Met: Monica Bellucci, Alba Rohrwacher, Margarete Tiesel Het einde van de zomer, op het platteland in Umbrië. De 14-jarige Gelsomina woont samen met haar ouders en drie jongere zussen in een vervallen boerderij waar ze honing produceren. De meisjes groeien op in de marge van de maatschappij, bewust van de buitenwereld afgeschermd door hun vader die... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: