Wild Card: Goldman revisited - Bespreking Cinema

   - 

Misschien niet de beste, maar toch één van de slimste scenaristen van de jaren 60 en 70 was William Goldman met fantastische scripts voor Butch Cassidy and the Sundance Kid en All the President’s Men.

In 1986 kwam Heat uit naar een boek van Goldman die ook het script schreef. De prent met Burt Reynolds in de hoofdrol werd weinig gesmaakt. Daar zou nu een heel klein beetje verandering in moeten komen, nu het boek opnieuw verfilmd werd met Jason Statham in de hoofdrol. En Goldman, die in 13 jaar niets meer geschreven heeft, deed nog eens een versie van zijn script, Je zou denken dat een film met Statham aan boord meer van hetzelfde is. Maar het verrassend frisse script van Goldman maakt er toch een leuke kijkervaring van. Structuur, dialogen en karakterisering zijn  origineel en sappig in vergelijking met andere Las Vegas-thrillers. Wild Card blijft wel een kleinschalig filmpje – er worden geen echte moderne of diepmenselijke thema’s behandeld – maar hij biedt meer verrassingen en kijkplezier dan de doorsnee ontspanningsfilm.

En dan krijg je ook nog de grote en onweerstaanbare Stanley Tucci als toetje.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Wild Card

Wild Card

Politie, Thriller, Actie  Regie: Simon West Met: Jason Statham & Michael Angarano De gokverslaving van Nick Escalante (Statham) leidt hem naar Las Vegas. Hij gaat er aan de slag als bodyguard om zijn verslaving te ondersteunen. Wanneer op een dag zijn goede vriend brutaal in elkaar geslagen wordt, moet Nick het tegen de maffia opnemen.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: