Jupiter Ascending: Star Wars Reloaded - Bespreking Cinema

   - 

Andy en Lana Wachowski hebben ongetwijfeld veel fans. Toegegeven, Bound en de eerste Matrix-film waren zeker de moeite waard. Maar wat dan te doen met de vreselijke Matrix-sequels en Speed Racer ?

Daar komt nu ook Jupiter Ascending bij, een weinig originele mix van Star Wars, Star Trek, Dune en Daywatch-Nightwatch maar dan bestemd voor jonge tieners. Actie is er genoeg – voor wie luchtschaatsers met laserguns leuk vindt – maar de film heeft een zwaar probleem met de de toon en de casting. Andy en Lana Wachowski vonden deze keer dat het allemaal wat luchtiger mocht. Wat grappig moest zijn komt echter vooral onnozel over.

Daarbij botst de humor met de bloedernstige toon van de meeste scènes. Daar kon zelfs de cast niets aan verhelpen. Mila Kunis is miscast en Channing Tatum wist duidelijk niet wat hij met zijn rol moest aanvangen. Eddie Redmayne als de buitenaardse Caligula is de enige die iets van zijn rol bakt, maar zijn al te ernstige benadering past dan weer niet bij de film. Wat overblijft zijn hypersnel gemonteerde actiescènes die echter even vervelend overkomen als die van het laatste half uur van Man of Steel.

En toch… Wanneer je even de visueel knappe shots van de decors, die in een flits aan je voorbijgaan, in je brein freezeframet, dan besef je wat een potentieel hier aanwezig was.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Jupiter Ascending

Jupiter Ascending

Actie, Science-Fiction  Regie: Lana & Andy Wachowski Met: Mila Kunis, Channing Tatum, Douglas Booth Jupiter Jones (Kunis) werd geboren in een nacht waarin de tekenen erop wezen dat zij voorbestemd was tot grootse dingen. Nu is ze volwassen en kan ze alleen maar dromen van de sterren, want de keiharde realiteit is dat ze overdag toiletten moet schoonmaken en het leven tot nu toe niet echt mee zit.... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: