Il Capitale Umano : elegant, proper en stout. - Bespreking Cinema

   - 

Il Capitale Umano is een dubbele stijloefening. Eerst en vooral die van het meervoudig perspectief, deze mozaïekfilm, al eerder bestudeerd in Rashômon, Short Cuts of nog Mystery Train.

Verschillende links verenigen dus tijdelijk, emotioneel en geografisch de verschillende personages : een verkeersongeval waar een anonieme fietser bij betrokken is, een investering dat tot een schandaal leidt en een bankroet als gevolg heeft (dat uiteindelijk op zijn beurt al de maskers doet vallen), maar ook pijnlijke individuele verhaallijnen… Tussen opportunisme (van het kleinste naar het meest bijtende), kleine leugens, frustraties, gevaarlijke liefdes, manipulaties, doet Paolo Virzi ons het hoofd draaien, op het ritme van een langzame wals. Hij stelt zijn verhaal, verankerd zijn peronages en verknipt het geheel op heel intelligente wijze. Bij dat te doen vergroot hij eveneens de sublieme Valeria Bruni Tedeschi, geniaal en fragiel, net zoals de zeer mooie Matilde Gioli.

Il Capitale Umano zal het gezicht van de 7de kunst niet doen veranderen, daarvoor zijn de effecten iets te eenvoudig, maar hij fascineert desalniettemin tot op het einde.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...
Il Capitale Umano

Il Capitale Umano

Drama  Regie: Paolo Virzì Met: Fabrizio Bentivoglio, Matilde Gioli,... In de buurt van het Comomeer in Italië. De familie van de steenrijke Carla Bernaschi en die van Dino Robelli, een makelaar in onroerend goed die op de rand van faillissement staat, hebben één enkele obsessie gemeen : geld. Een ongeval op kerstavond zal plotseling hun lot brutaal veranderen.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: