You're not you: ziekte van de week - Bespreking Cinema

   - 

Hilary Swank heeft al twee Oscars mogen binnenhalen (voor Boys don’t cry en Million Dollar Baby) en dat geeft haar prestige in Hollywood. Maar commercieel wil het niet lukken. Dat heeft mogelijk te maken met de aard van de productie die ze kiest. Swank gaat duidelijk op zoek naar weinig evidente rollen, zoals onlangs nog in The Homesman.

Maar haar energie en talent gaan wat verloren wanneer ze belandt in mainstream-producties geregisseerd door mindere  talenten of inblikkers die zweren bij clichés en het conventionele. You’re not you lijkt van ver op een salonversie van Million Dollar Baby: de bokser is nu een huisvrouw-pianiste. En Swank geeft zich helemaal als aftakelende ALS-patiënte (Amyotrofische lateraal sclerose), maar regisseur George C. Wolfe omringt haar met weinig interessante nevenpersonages en plaatst haar bovendien in tal van clichésituaties.

Haar wilde gelegenheidsverzorgster Bec (Emmy Rossum) werd geschreven als een karikatuur en ontrouwe echtgenoot Evan (Josh Duhamel) is een wandelend cliché. Wolfe duwt daarbij zijn drama, over een vrouw die zich in de laatste maanden van haar leven emotioneel in dwangbuis opgesloten voelt, in de richting van een saaie ‘ziekte van de week’-melodrama. Dit is zeker niet de intense film die Swank voor ogen had.

 

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
You're Not You

You're Not You

Drama  Regie: George C. Wolfe Met: Josh Duhamel, Emmy Rossum, Hilary Swank,... Het perfecte luxe leventje van Kate (Hilary Swank) stort als een kaartenhuis in elkaar als ze de diagnose ALS krijgt, een vernietigende en ongeneselijke spierziekte. Samen met haar man Evan (Josh Duhamel) gaat ze op zoek naar een geschikte verzorgster en ontmoet zo de chaotische studente Bec (Emmy... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: