The Hobbit 3: The Battle of the Five Armies. Technologisch hoogstandje! - Bespreking Cinema

   - 

U herinnert het zich: na een – nogal pittige – confrontatie tussen Thorin en zijn gezelschap, onder wie ook Bilbo, en de draak Smaug in het hart van de Eenzame Berg (Erebor), vliegt Smaug uit om wraak te nemen op de inwoners van Meerstad.

The Hobbit: The Battle of Five Armies neemt de draad precies daar weer op waar deel twee was opgehouden. Dit vervolg zal de dwergen, nog steeds vergezeld door Bilbo, de elfen en de mensen, maar ook de orks samenbrengen bij Erebor voor een confrontatie met vele wendingen.

 

Het is moeilijk om meer details prijs te geven over het slot van deze nieuwe trilogie die Peter Jackson aan Tolkien koppelt zonder belangrijke details van het verhaal te onthullen. Maar dit kunnen we wel zeggen: Jackson maakt er een veel beter afsluitend deel van dan de vorige twee waren. An Unexpected Journey was een veel te lange inleiding, en ook The Desolation of Smaug leed, hoewel het een stuk meer tempo had, nog steeds aan een log scenario. The Battle of Five Armies is korter en doeltreffender. Voor verveling hoeft niet gevreesd te worden. Ook al weet je dat The Hobbit gericht is op een jonger publiek, de grote finale is indrukwekkend genoeg, zij het een tikje ‘braaf’.

 

Wat de verschillende uitgebrachte versies betreft – even goed opletten! Er is een 2D-, 3D- en een Laser Ultra 3D HFR-versie. Verschillende soorten beeld, en grote verschillen in prijs, gaande van 10,65 tot 15,15 euro. Dat zijn de prijzen in Kinepolis, welke groep de twee enige met Laser Ultra-technologie uitgeruste zalen in België bezit. Ter informatie, de Laser Ultra-projectie, 4K, 48 frames per seconde, Dolby Atmos voert je binnen in een geheel nieuwe bioscoopervaring. Met 60.000 lumen-projectoren wordt het verlies aan  helderheid door de brillen sterk beperkt... daar staat tegenover: geen korrel meer, het beeld is glad als een high-end videogame, soms zelfs wat té. In ieder geval moet je er even aan wennen. Dolby Atmos daarentegen biedt een redelijk leuk gevoel midden in de actie te zitten. U beslist of deze nieuwe (r)evolutie de extra kosten rechtvaardigt. Wij van onze kant zijn, ondanks enkele bedenkingen, veeleer positief in ons oordeel. We zullen zien welke toekomstige producties dit procédé gaan gebruiken.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
The Hobbit 3 : The Battle of the Five Armies

The Hobbit 3 : The Battle of the Five Armies

Actie, Fantasy, Avontuur  Regie: Peter Jackson Met: Martin Freeman, Cate Blanchett, Orlando Bloom,... Bilbo Balings, Thorin Eikenschild en de groep dwergen hebben hun koninkrijk heroverd van Smaug, maar onbedoeld ook een dodelijke kracht losgelaten op de wereld. Door wraak gedreven zorgt Smaug voor vele slachtoffers onder de inwoners van Meerstad. Thorin is geobsedeerd door zijn heroverde rijkdom... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: