Waste Land: gevecht om de ziel - Bespreking Cinema

   - 

Dat Pieter Van Hees een van de grote talenten van de Vlaamse cinema is, weten we al sinds Linkeroever en Dirty Mind. De 44-jarige regisseur verstaat immers de kunst om een ambitieuze inhoud te combineren met een meeslepend verhaal, en dat is hoegenaamd niet iedereen gegeven.

In Waste Land houdt hij aanpak ook lang vol, wat wel betekent dat je als kijker bij de pinken moet blijven.

Deze thriller behoort niet tot de soort waar je ongestraft even uit de zaal kan glippen om een vers pak snoep te kopen. Gelukkig maar, en niet alleen omdat snoep überhaupt niet thuishoort in een bioscoopzaal. Van Hees neemt zijn publiek ernstig en dat siert hem. Hij bouwt zijn verhaal gestaag op en zet stelselmatig meer druk op de ketel.

Hij krijgt daarbij ook bewonderenswaardige steun van zijn volledige cast, met een bijzondere vermelding voor hoofdacteur Jérémie Renier — bekend van zijn werk met de gebroeders Dardenne en zijn rol als Claude François — en voor Natali Broods in de rol van diens echtgenote, een vrouw die haar man van zich weg ziet glippen om redenen die ze niet kan begrijpen.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Waste Land

Waste Land

Thriller  Regie: Pieter Van Hees Met: Jérémie Renier, Natali Broods, Peter Van den Begin Leo Woeste is inspecteur moordzaken en woont samen met Kathleen en haar 5 jarig zoontje Jack. Leo wordt elke dag geconfronteerd met de onderbuik van de hoofdstad, waarin hij zich probeert staande te houden met zijn gezin als belangrijkste houvast. Maar het wordt steeds moeilijker. Kathleen raakt... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: