Vie sauvage: Klem tussen papa en mama - Bespreking Cinema

   - 

Gaat Vie sauvage over een ontvoering? Je kan moeilijk zeggen dat Paco, de vader in het verhaal, zijn twee zonen tegen hun wil meeneemt.

Hij herhaalt in de loop van hun escapade ook vaak genoeg dat ze altijd vrij zijn om terug te keren naar hun moeder, die hen overigens zelf eerst bij hem had weggegrist. Anderzijds kan je ook moeilijk stellen dat de man heel verantwoordelijk handelt, want de kinderen zijn op dat moment amper zes en zeven jaar oud en dus niet in staat om alles goed in te schatten.

Het is een bijzonder slappe koord waarop Vie sauvage danst maar regisseur Cédric Kahn brengt het er voortreffelijk vanaf. Dat heeft alles te maken met zijn beslissing om de hele historie te vertellen vanuit de ogen van de kinderen. Aan het begin en op het einde komt de moeder in beeld, tussenin heeft de vader het voortouw, maar altijd zien we hoe de beide zonen hun situatie ervaren. Op die manier vermijdt Kahn bovendien dat hij het avontuur te rooskleurig voorstelt, wat al evenzeer oneerlijk zou zijn. Dat alle echte betrokkenen in deze hallucinante historie de film goedkeuren, spreekt dan ook boekdelen.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Vie sauvage

Vie sauvage

  Regie: Cédric Kahn Met: Mathieu Kassovitz & Céline Sallette VIE SAUVAGE vertelt het waargebeurde verhaal van Philippe Fournier, alias Paco, en zijn twee zonen Okyesa en Tsali Fournier. Paco slaat alle afspraken omtrent de voogdij in de wind en beslist zijn zonen van zes en zeven jaar niet naar hun moeder terug te brengen. Hij wil hen voortaan zelf opvoeden... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: