Spin-offs van Star Wars, een goed idee? - Actueel Cinema

   - 

Star Wars episode 7 komt er aan tegen eind 2015, en brengt een hele reeks spin-offs met zich mee. Omdat de lancering van een nieuwe trilogie niet leek te volstaan om Disney echt uit de kosten te halen (de firma heeft veel betaald voor Lucasfilm), werd al snel besloten om films te maken die zouden terugkomen op de jeugd van bepaalde personages.

De laatste die tot nu toe gekend is focust, zo wordt gefluisterd, op Obi-Wan Kenobi, maar heel wat andere personages zouden ook recht hebben op 'hun' langspeelfilm. Van Yoda tot Boba Fett over Han Solo, de wereld van Star Wars is een echte goudmijn, met personages wiens verleden nooit in de cinema werd toegelicht. En onlangs liet Lucasfilm weten dat ze een film van de franchise per jaar wilden lanceren vanaf 2015, waarbij het dan gaat over de nieuwe trilogie en de spin-offs.

Is het een goed idee om de zalen te overspoelen met zoveel films? Het eerste antwoord dat in ons opkomt, is uiteraard 'neen'. Maar Star Wars is geen 'gewone' franchise van blockbusters: zijn fans zijn hondstrouw en iedere film zal ongetwijfeld een succes worden. Artistiek gesproken heeft Disney momenteel ingezet op onafhankelijke, getalenteerde regisseurs die net begonnen werken met de grote studio's: Gareth Edward (Monster, Godzilla) en Josh Trank (Chronicle, Fantastic Four).

Gedegen regisseurs, die in staat zijn om de druk van langspeelfilms met megabudgetten te weerstaan, en toch hun eigen ding te doen. Nu nog ontdekken of de zaken even veelbelovend zijn wat de verhalen aangaat. We blijven hoopvol, want hoewel het uitgebreide universum van Star Wars in één klap is uitgewist (alle boeken, stripverhalen en tekenfilms die deel uitmaakten van de "canon" van Star Wars zijn stopgezet), kunnen de auteurs zich natuurlijk nog wel inspireren op deze verhalen..

En met wijzigingen die ze aanbrengen, zullen ze vast de trouwste fans weten te verbazen, en tegelijkertijd deze mysterieuze personages een stevige background aanmeten.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Star Wars Episode 7 : The Force Awakens

Star Wars Episode 7 : The Force Awakens

Actie, Science-Fiction  Regie: J.J. Abrams Met: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher,... Vijfendertig jaar na de gebeurtenissen uit RETURN OF THE JEDI beginnen de avonturen van een nieuwe generatie helden in "a galaxy far, far away"...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: