Superheldenfilms: wanneer krijgen de vrouwen de hoofdrol? - Actueel Cinema

   - 

Terwijl mannen bijzonder goed vertegenwoordigd zijn in films over superhelden, krijgen vrouwen vaak een ondergeschikte rol toebedeeld. Alsof Hollywood denkt dat een actrice niet in staat is om alleen een actiefilm op haar schouders te dragen, en het publiek het idee om een vrouwelijk hoofdpersonage in de schijnwerpers te zetten, van bij het begin zou afwimpelen.  

Het moet gezegd dat de schrijnende mislukkingen van Elektra (spin-off van het eerder mislukte Daredevil met Jennifer Garner) en het weerzinwekkende Catwoman meer dan één studio zoals FOX of Marvel de zin hebben ontnomen om de ervaring te herhalen. Behalve dat deze niet veel bewijzen, tenzij dan dat een extreem slechte film niet veel kansen heeft om volle zalen te trekken.

Maar het recente succes van Lucy, van Luc Besson, zou dit gegeven wel eens kunnen veranderen. Hoewel de film geen bewerking is van een comic book, neemt hij wel grotendeels de codes ervan over, en geeft hij Scarlett Johansson de kans om haar buitengewone krachten volop te gebruiken en te misbruiken.  

De blonde actrice is resoluut badass en we kunnen ons moeilijk inbeelden hoe Marvel Studios nu nog nee kan zeggen tegen een langspeelfilm over de Black Widow, het personage dat Scarlett Johansson vertolkte in Iron Man 2The Avengers of meer recent in Captain America : The Winter’s Soldier.

In zijn laatste verklaringen verschool Kevin Feige, de boss van de studio, zich achter kwesties van planning en het gelijktijdig moeten beheren van veel personages. Een echt schaakspel – en dat verwondert ons niet – maar het wordt stilaan tijd dat een firma als Marvel beslist om het voorbeeld te geven. En eenvoudigweg de eerste echt goede film maakt waarin een superheldin de hoofdrol krijg, en niet alleen één van de vele (hoofdzakelijk mannelijke) personages is.  

Met een regisseur als Joss Whedon aan het stuur (gespecialiseerd in sterke vrouwen op het scherm, vooral sinds Buffy, the vampire slayer) en een goed scenario, zal de box-office ongetwijfeld even hard uit zijn dak gaan als bij Iron Man of Hulk.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: