Dwayne Johnson (Hercule): De worstelaar die een filmster werd! - Actueel Cinema

   - 

Hij is nu overal te zien, Dwayne Johnson. Op de affiche van de blockbuster van de week, Hercules, en binnenkort ook in de cast van één van de meest verwachte films van 2015, Fast & Furious 7. En enkele dagen geleden werd er tijdens een persconferentie ook aangekondigd dat deze reusachtige acteur (1 m 96) aanwezig zal zijn in de volgende superheldenfilm van Warner Bros/ DC Comics: Shazam, verwacht voor 2017.

Een fameus parcours voor hij die zijn carrière gestart is al ... worstelaar. Inderdaad, in 1996 is hij begonnen aan het World Wrestling Federation/Entertainment, het befaamde WWE. Al heel snel neemt hij zijn plaats in bij de supersterren van deze spektakelsport, zeer geliefd bij de Amerikanen. Onder de naam The Rock neemt hij deel aan zijn eerste grote film in 2002, in The Mummy Returns. Zijn aanwezigheid wordt zodanig opgemerkt dat hij het jaar er op recht heeft op zijn eigen film, The Scorpion King. Deze klucht wordt dan misschien wel volledig neergehaald door de critici, toch brengt hij een mooie 160 miljoen dollar op en de film opent de deuren voor Dwayne Johnson.

Nadien besluit de acteur zijn worstelcarrière stop te zetten en zich volledig te focussen op de filmwereld. Hij gaat dan verschillende rollen spelen in niet zo ambitieuze producties, zoals The Rundown (2003),  The Game Plan (2007) of Tooth Fairy (2010). Maar het is met Fast and Furious 5 in 2011 dat hij doorbreekt in het blockbuster genre. Zijn personage als zware agent wordt teruggebracht in het zesde luik en daarna nog in het zevende.

Intussen kan Dwayne Johnson kiezen tussen de hoofdrollen. In GI Joe 2 vervangt hij Channing Tatum als commandoleider. In Journey 2: The Mysterious Island (2012) vervangt hij Brendan Fraser. Hij speelt zelfs een uitstekende idioot in de doldwaze comedie van Michael Bay, No Pain No Gain (2013).

Deze zomer is hij de ster van blockbuster Hercules, die reeds een groot succes is in de Box Office. En dankzij Shazam gaat de oude worstelkoning binnekort het selecte clubje van superheld-acteurs vervoegen. Een echt succesverhaal!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Hercules

Hercules

Actie, Avontuur  Regie: Brett Ratner Met: Dwayne Johnson, Ian McShane, John Hurt Gekweld sinds zijn geboorte, is de legendarische held Hercules sterk als een god, maar hij lijdt als een mens. Zijn mythische kracht wordt op de proef gesteld wanneer hij aan het hoofd staat van een bende huurlingen. Hij probeert een einde te maken aan een bloedige burgeroorlog in Thracië en helpt... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: