Doctor Strange zet Hollywood op stelten: wie zal de nieuwe held van Marvel spelen? - Actueel Cinema

   - 

De grootse wereld van Marvel zal in 2016 een gloednieuw personage introduceren uit zijn comics: Doctor Strange. De studio nog niet gekozen welke acteur dit personage met bovennatuurlijke krachten zal vertolken, en die aankondiging heeft sinds de start van het project en sinds het begin van de zomer Hollywood op stelten gezet. Wie zal er dan de nieuwe superheld vertolken? De geruchten worden steeds talrijker. Wij trachten er even een overizcht van te maken.

De meest klinkende namen

Sinds enkele weken hebben er al een paar namen van supersterren de ronde gedaan, één daarvan is Johnny Depp. Depp is een fan van de comics en het gerucht dat rondgaat is dat hij maar al te graag eens zou willen spelen in een film van Marvel. Hij zou onlangs nog een afspraak hebben gehad met de studio. Net zoals de ster van Harry Potter. Daniel Radcliffe heeft de laatste dagen deelgenomen aan een vergadering bij Marvel, waarvan het onderwerp geheim blijft. Men heeft ook Joaquin Phoenix aangehaald als mogelijkheid. Maar laten we eerlijk zijn, dat lijkt allemaal niet echt geloofwaardig: Depp heeft een overvolle agenda tot in 2016 (met onder andere Alice in Wonderland 2 en Pirates of the Carribean 5), Phoenix is niet echt een blockbuster acteur, en Harry Potter als Doctor Strange... daar hebben we het ook wat moeilijk mee.

Bij de sterren op het kleine scherm

Marvel zou zijn netten ook wel eens kunnen uitgooien bij de acteurs van het kleine scherm. Zo hebben we reeds horen spreken over Edgar Ramirez, ontdekt in de mini-serie Carlos en die toegegeven heeft “gesproken te hebben over de rol met de Studio”, zonder daar verder gevolg aan te geven. Benedict Cumberbatch, de held van Sherlock, werd ook vermeld, maar dat gerucht was van korte duur en liet achteraf de plaats aan Jon Hamm. De ster van Mad Men werd al een poosje gelinkt aan Doctor Strange, maar heeft onlang ontkend contact te hebben gehad met Marvel. Uiteindelijk, de laatste naam op het lijstje van de Amerikaanse pers is die van Jack Hutson, een acteur uit de serie Boardwalk Empire. Maar is hij echt bekend genoeg bij het grote publiek om zo’n film te kunnen dragen?

Wat zeker is is dat de geruchten voor Doctor Strange verder de ronde zullen doen, dit toch zolang Marvel de naam niet bekendmaakt van de gelukkige. De studio zou wel eens zijn tijd kunnen nemen, gezien de opnames pas volgend jaar zullen beginnen en de release staat pas in 2016 gepland...

 

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: