Dood van Richard Attenborough, oprichter van Jurassic Park en regisseur van Gandhi - Actueel Cinema

   - 

Volgende zomer komt de film Jurassic World, het vierde luik van de saga, uit in de cinema, en net dit weekend vernamen we het overlijden van de Britse acteur Richard Attenborough, bekend voor zijn vertolking van de miljardair en oprichter van Jurassic Park, John Hammond, in de twee eerste delen. De acteur, die ook het meesterwerk Gandhi regisseerde in 1982, stierf op 90-jarige leeftijd na een slepende ziekte. 

Richard Attenborough werd bekend na de oorlog in enkele grote klassiekers als Brighton Rock of The Great Escape. Daarna strekte zijn carrière zich uit over zes decennnia. Hij kende zijn moment van glorie in Hollywood toen hij acht Oscars in ontvangst mocht nemen (waaronder die van Beste Film) voor Gandhi, zijn meesterwerk als regisseur. Steven Spielberg had hem overtuigd om zijn pensioen te onderbreken om een rol te spelen in Jurassic Park in de jaren 1990.

Samen met zijn vrouw Sheila, met wie hij op zijn eenentwintigste trouwde, had Richard Attenborough drie kinderen. Na een val van de trap in zijn woning kreeg hij problemen en verhuisde hij op het einde van zijn leven met zijn vrouw naar een Londens bejaardentehuis. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Jurassic World

Jurassic World

Actie, Science-Fiction, Avontuur  Regie: Colin Trevorrow Met: Bryce Dallas, Chris Pratt, Vincent D'Onofrio,... Steven Spielberg keert terug als uitvoerend producent van het langverwachte nieuwe deel van de populaire Jurassic Park saga, JURASSIC WORLD. Colin Trevorrow regisseert de nieuwe avonturenfilm gebaseerd op het boek "Jurassic Park" van Michael Crichton. Het scenario werd geschreven door Rick Jaffa,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: