Planes 2: Fire & Rescue', 'Bad Neighbours', 'Oorlogsgeheimen', ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Zoals iedere week bieden we u deze keer ook een overizcht op de recentste releases. De zon schijnt volop en buiten is het een echte hittegolf. Waarom zoekt u niet even de koelte op van de bioscoop?

Gezien het vakantie is beginnen we met de kinderen: Planes 2: Fire & Rescue van de Disney Studios. Planes 2 vertelt ons het verhaal van Dusty, een vroeger racevliegtuigje dat nu de functie krijgt van brandweervliegtuig. In tegenstelling tot zijn voorganger is Planes 2 veel meer uitgewerkt, zowel op emotioneel niveau als op het niveau van de animatie. Disney brengt ons een geslaagde sequel van de avonturen van Dusty. De kinderen zullen blij zijn hem terug te vinden.

De ietwat grotere kinderen kunnen terecht bij Oorlogsgeheimen. Het verhaal: “1943, Zuid Limburg. De twaalfjarige Tuur en Lambert zijn onafscheidelijke vrienden. Ook aan hun idyllische dorp gaat de oorlog niet voorbij. Tuurs ouders gaan in het verzet terwijl die van Lambert Duitsgezind zijn. Beetje bij beetje ontdekken de tieners dat de Duitse bezetter tot vreselijke dingen in staat is. Dan komt Maartje in het dorp wonen. Zij heeft een geheim dat ze enkel met Tuur deelt. Die keuze drijft de jongens uit elkaar en brengt Tuur in groot gevaar. Hij dreigt niet alleen z'n vriendschap met Lambert, maar zelfs z'n hele familie te verliezen.”

Bad Neighbours is de Amerikaanse komedie van de week. De laatste tijd staan die komedie’s vaak synoniem met vulgariteit en uit de hand gelopen feesten. Bad Neighbours ontsnapt hier jammer genoeg niet aan. Het verhaal: “Seth Rogen, Zac Efron en Rose Byrne hebben de hoofdrollen in Bad Neighbours, een komedie over een jong koppel dat na de geboorte van hun baby noodgedwongen leeft naast het huis van een studentenvereniging.” U heeft het begrepen, een burenoorlog tussen Zac Efron (een beetje te knap en afgelikt om geloofwaardig te zijn) en Seth Rogen. We lachen, soms, maar het geheel mist aan originaliteit.

L’homme qu’on aimait trop is een Franse film over een zaak uit de jaren ’70, over de moord op Agnès Le Roux.  Het is niet zozeer het criminele aspect dat regisseur André Téchiné aantrekt, maar vooral de onderdompeling in de wereld van de casino’s. Téchiné brengt ons een pareltje dat we niet mogen missen !

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: