Guillermo del Toro wenst een ‘zeer verschillende’ Pacific Rim 2 - Actueel Cinema

   - 

Zijn tweede Pacific Rim werd ondertussen officieel aangekondigd en Guillermo del Toro kan eindelijk ook meer in detail spreken over het langverwachte vervolg op dewelke hij nu aan het werken is. Tijdens een interview aan de blog Speakeasy van de Wall Street Journal heeft de regisseur bijgevolg ook niet geaarzeld om uit te leggen over wat dit tweede luik precies zal handelen: “Het was moeilijk om een wereld te creëren die niet uit comics afkomstig is, die zijn eigen mythologie heeft, dus we hebben een aantal aspecten moeten opofferen om alles in de eerste film te krijgen. De drift bijvoorbeeld (nvdr: de neurologische link tussen twee piloten) was een interessant concept. En dan was er ook het portaal dat een gat veroorzaakte in het weefsel van ons universum, wat heeft dat kunnen vooroorzaken? Uiteindelijk zijn we tot een zeer, zeer interessant idee geraakt.”

>>> Pacific Rim zal wel degelijk een vervolg hebben in 2017, als tekenfilmserie

Ook al wordt er dieper ingegaan op de ideeën van de eerste film, toch zou Pacific Rim 2 een heel verschillende film worden, zoals Guillermo del Toro onderlijnt: “Ik wil er nog niet te veel over zeggen, maar ik denk dat aan het einde van de tweede film men zal vinden dat de twee films bijna onafhankelijk van elkaar gezien kunnen worden. Ze zijn echt verschillend van elkaar, zelfs als ze gelukkig dezelfde spectaculaire en verheugende elementen bevatten. Maar de inhoud zal heel verschillend zijn.”

Pacific Rim 2 zou op 7 april 2017 moeten uitkomen in de Verenigde Staten en we zullen er de twee Jaeger piloten in terugvinden: Raleigh Becket (Charlie Hunnam) en Mako Mori (Rinko Kikuchi). Guillermo del Toro en Zak Penn (Elektra, X-Men: The Last Stand, The Incredible Hulk) werken op dit ogenblik samen aan het scenario van de film die geen prequel zou moeten worden van de eerste film.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Pacific Rim : Uprising

Pacific Rim : Uprising

Actie, Science-Fiction  Regie: Steven S. DeKnight Met: John Boyega, Tian Jing, Scott Eastwood Enkele jaren na de gebeurtenissen uit de eerste film is het Jaegerprogramma ten prooi gevallen aan corruptie en zijn de massavernietigingswapens in verkeerde handen gevallen. De machine Gipsy Avenger is hiervan een voorbeeld. Zijn voorouder is gewijzigd in een nucleaire atoomkop en het lijkt alsof... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: