The Philosophers: virtuele catastrofe - Bespreking Cinema

 

Het mag gezegd zijn: elke regisseur die de ambitie heeft om iets nieuws te proberen en zich niet zomaar neer te leggen bij de regels en tradities van een genre, moet sowieso in de bloemetjes worden gezet.

We krijgen immers al te vaak films in de bioscoop die geen enkel risico nemen en die je dus van voor tot achter kan voorspellen. Wat dat betreft, springt The Philosophers alvast mooi uit de band. Omdat hij het heeft over een klas filosofiestudenten die debatteren over verschillende scenario’s word je ertoe uitgenodigd om mee te denken, en omdat die rampscenario’s op zich opwindend en spannend zijn, zie je er ook hoegenaamd geen graten in om een beetje werk te verrichten.

Het probleem is echter dat The Philosophers bevolkt is met vleesgeworden stokfiguurtjes, die op een handvol zeldzame uitzonderingen na meer gekozen lijken om hun smoeltje dan hun brein. Dat verhoogt weliswaar het visuele genot maar is nefast voor de geloofwaardigheid van de film. Voor zover die er überhaupt is, want je mag eigenlijk niet te lang stilstaan bij het hele concept voor je er dwars doorheen kijkt. The Philosophers is aantrekkelijker als idee dan als waterdichte redenering.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Philosophers

The Philosophers

Drama, Fantasy  Regie: John Huddles Met: George Blagden, Bonnie Wright, Freddie Stroma,... Op een internationale school in Jakarta daagt een filosofieleraar zijn klas van twintig afstuderende leerlingen uit een moeilijke keuze te maken. In geval van een nucleaire ramp: wie van hen mogen dan overleven en wie moeten dood? In die keuze moeten er tien van hen afvallen, maar waarom maken ze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: