Welcome to New York: uitsluitend VOD voor de film over de DSK-affaire - Actueel Cinema

   - 

Welcome to New York, de film over de DSK-affaire geregisseerd door Abel Ferrara, zal niet uitkomen in de bioscoop. Hij wordt uitsluitend uitgezonden via VOD tijdens de maand mei. Hij is te huur voor 7 euro. Producent Vincent Maraval koos voor deze optie omdat, zoals hij uitlegt aan de Monde, "we wilden al lang een test doen met online distributie. We houden niet van de term VOC. Voor ons is dit home cinema, zoals dit gebeurt in de Verenigde Staten en in tal van andere landen, waar films gelijktijdig uitkomen in de bioscoop en op internet. Dat is gebaseerd op het principe dat films voor thuis en bioscoopfilms geen concurrenten zijn van elkaar (...). In Frankrijk verbiedt de wet dat de film gelijktijdig verschijnt in de bioscoop en als VOD, zodat we voor internet hebben gekozen. In andere landen, zoals in de Verenigde Staten, zal de film gelijktijdig uitkomen in de bioscoop en op internet."

Toch zal er genoeg marketing aan te pas komen: "We gaan ongeveer een miljoen euro uitgeven. Dat is meer dan voor Her van Spike Jonze bijvoorbeeld, hoewel er daar geen technische kosten verbonden waren aan het maken van kopieën. We gaan affiches maken, trailers, maar ook tv-reclame - wat verboden is als een film uitkomt in de bioscoop. Tien dagen lang zal de film ook worden aangekondigd op de onthaalpagina van alle platformen." 

We weten dat de film over DSK zal bestaan uit twee delen. Het eerste beschrijft de arrestatie van DSK en zal gebaseerd zijn op politierapporten, persartikelen en beelden. Het tweede deel is louter fictief en de namen van de hoofdpersonages zijn gewijzigd. De langspeelfilm riskeert niettemin voor problemen te zorgen en Vincent Maraval, de baas van Wild Bunch, legt uit dat "een twaalftal advocaten aan het project werken. Iedere scène die we draaien wordt goedgekeurd door een advocaat, zelfs de geïmproviseerde scènes."

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: