Borgman: fantasy-art - Review Cinema

   - 

Na een waanzinnige achtervolging in het woud (geen spoilers over verrassingselementen op zijn pad), komt een vreemde clochard terecht in een eerder deftige buurt, en gaat aan alle deuren aanbellen om … een bad te kunnen nemen!

En dan vindt hij eindelijk een plek waar hij terecht kan. De vrouw van een driftige man, die de clochard heeft afgeranseld, krijgt medelijden met hem. De onbekende, die zegt dat hij Camiel Borgman heeft, mag zich verbergen in een hut achteraan de tuin, omdat hij niet meer weg wil van de plek. Door te manipuleren maakt hij er zijn nest en nodigt hij zijn vrienden uit, die al even vreemd zijn als hij.

Wie zijn deze mannen en vrouwen die zich zo verontrustend gedragen? Mensen, demonen, leden van een of andere sekte?

De Nederlandse regisseur Alex Van Warmerdam houdt van afwijkende werelden, en brengt ons met Borgman een fabel die even verrassend is als vreemd en erg mooi gebracht. Deze Blu-Ray doet de uiterst precieze en gedetailleerde regie eer aan. Niet veel maar wel interessante extra’s.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...
Borgman

Borgman

Drama  Regie: Alex van Warmerdam Met: Jan Bijvoet, Hadewych Minis, Jeroen Perceval BORGMAN arriveert als een buitenstaander in de omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: