An Episode in the Life of an Iron Picker - Bespreking Cinema

   - 

Een eerste interessant aspect aan ‘An Episode in the Life of an Iron Picker’ is dat de scheidingslijn tussen fictie en documentaire enorm vervaagt.

De protagonisten van het echte drama dat plaats vond – een Roma-vrouw met een dode foetus in haar buik wordt in het ziekenhuis geweigerd omdat haar man de kosten voor een operatie niet kan betalen – spelen immers zelf de hoofdrollen. Tanovic volgt deze mensen terwijl ze hetzelfde pad volgen als tijdens die dramatische dagen. Hij laat echter ook plaats voor een blik op het dagelijkse leven van de arme Roma’s die een paar Bosnische marks verdienen met het zoeken naar schroot en een paar gelukkige uren doorbrengen in het gezelschap van hun kinderen.

Maar daarnaast wil ‘Iron Picker’ zich ook kritisch uitlaten over het hedendaagse Bosnië. De oorlog mag dan officieel voorbij zijn, de naoorlogse staat lijkt zijn armste burgers en vooral de Roma’s die ook enorme offers hebben gebracht in het conflict, niets te gunnen. Geld en regels gaan voor op een mensenleven.

Het ironische is dat de Roma’s gedwongen worden om te frauderen om hun hachje te redden. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
An Episode in the Life of an Iron Picker (Epizoda u Zivotu Beraca Zeljeza)

An Episode in the Life of an Iron Picker

Drama  Regie: Danis Tanovic Met: Nazif Mujic, Senada Alimanovic, Semsa Mujic Nazif en Senada wonen samen met hun twee dochters in een vervallen huisje ergens in Bosnië. Nazif probeert geld bijeen te scharrelen door oud metaal in te zamelen. Op een dag moet hij de zwangere Senada plots naar het ziekenhuis in Tuzla brengen. Ze zijn echter niet verzekerd en de rekening voor... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: