Oscars - "Nominatie helpt om in VS breder publiek te bereiken" - Actueel Cinema

   - 

De nominatie van "The Broken Circle Breakdown" in de categorie beste niet-Engelstalige film is niet alleen de kers op de taart, het zal ook helpen om een breder publiek te bereiken in de Verenigde Staten. Dat zegt regisseur Felix van Groeningen donderdag, na de bekendmaking van de Oscarnominaties eerder op de dag. 

"De nominatie komt net op het goede moment want de film speelt in de VS nog in de zalen. Hij werd begin november door onze Amerikaanse distributeur Tribeca Film gelanceerd in New York, en ondertussen speelt hij in een twintigtal grote Amerikaanse steden", aldus Van Groeningen. Van Groeningen is ook van plan om de film nog eens extra te gaan promoten in de VS aangezien hij op dit moment niet bezig is met een project. "De opnames van mijn volgende film, 'Belgica', gaan pas in de herfst van dit jaar van start, dus ik heb wel tijd".

Veerle Baetens ziet een trip naar het Oscargala ook wel zitten, maar veel tijd om de film daar nog te gaan promoten, heeft ze niet. Ze heeft namelijk nog opnames voor de Europese coproductie "The Team", waar ook Hilde Van Mieghem, Koen De Bouw en Filip Peeters een rol in vertolken. Johan Heldenbergh, die momenteel in Frankrijk zit voor opnames, liet Baetens alvast weten wat hij vindt van de nominatie: "'t Is erover', stuurde hij mij na de bekendmaking". (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Broken Circle Breakdown

The Broken Circle Breakdown

Drama  Regie: Felix van Groeningen Met: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh,... 'The Broken Circle Breakdown' vertelt de love story tussen Elise en Didier. Zij heeft haar eigen tattooshop, hij speelt banjo in een bandje. Het is liefde op het eerste gezicht, al zijn de verschillen groot. Hij praat, zij luistert. Hij is overtuigd atheïst, tegelijk ook een naïeve romanticus. In... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: