"Dood van een schaduw" wint Zilveren Méliès tijdens het Leeds International Film Festival - Actueel Cinema

   - 

Dood van een schaduw", van de Belgische regisseur Tom Van Avermaet is in Leeds bekroond met de Zilveren Méliès. Daardoor komt de film ook in aanmerking voor de Méliès d'Or, die in de Spaanse stad Sitges wordt uitgereikt. 

"Dood van een schaduw", de Oscar-genomineerde film van Tom van Avermaet maakte in Leeds deel uit van de kortfilmcompetitie en werd door het publiek verkozen als winnaar. Van Avermaet droeg de prijs op aan setfotograaf Wouter Lismont, die vorige week om het leven kwam tijdens een verkeersongeval. "Het is met een dubbel gevoel dat ik deze prijs aanvaard", liet Tom Van Avermaet weten vanuit Leeds aan het Vlaams Audiovisueel Fonds. "Aan de ene kant ben ik erg blij dat de film opnieuw een prestigieuze prijs aan zijn palmares kan toevoegen, aan de andere kant zit ik met een droef gevoel omwille van het verlies van één van onze medewerkers, setfotograaf Wouter Lismont," zei Van Avermaet.

De Méliès-competitie wordt georganiseerd door de European Fantastic Film Festivals Federation, een organisatie van 22 filmfestivals die zich vooral richten op fantasy-, horror- en sciencefictionfilms. De Méliès d'Or wordt in oktober 2014 uitgereikt in de Catalaanse stad Sitges. Ook "Borgman", een co-productie met Vlaanderen door Eurydice Gysel, maakt kans op de Méliès d'Or nadat de film bekroond werd op het Strasbourgh European Film Festival. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Dood van een Schaduw

Dood van een Schaduw

Drama, Korte Film, Fantasy  Regie: Tom Van Avermaet Met: Matthias Schoenaerts, Laura Verlinden,... De soldaat Nathan is gestorven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een vreemde verzamelaar heeft zijn schaduw kunnen vangen en geeft hem een tweede kans op het leven, dat enkel indien hij 10.000 andere schaduwen vangt. De liefde leidt hem, zijn doel is om Sarah terug te zien, de vrouw waar hij verliefd... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: