"12 Years a Slave" en "American Hustle" favoriet voor de Golden Globes - Actueel Cinema

   - 

Het historisch drama "12 Years a Slave" en de maffiafilm "American Hustle" zijn de grote favorieten voor de Golden Globes, na de Oscars de belangrijkste film- en televisieprijzen. Beide films kregen vandaag in Beverly Hills zeven nominaties. "The Broken Circle Breakdown", de prent van Felix van Groeningen, werd niet genomineerd voor de categorie beste niet-Engelstalige film. 

De genomineerden voor de beste film zijn: "12 Years a Slave", "Captain Phillips", "Gravity", "Philomena" en "Rush". De genomineerden voor beste komedie of musical zijn: "American Hustle", "Her", "Inside Llewyn Davis", "Nebraska" en "The Wolf of Wall Street". "12 Years a Slave" vertelt over een vrije zwarte die voor de burgeroorlog wordt gedwongen in het zuiden als slaaf te werken. De rolprent werd genominderd als beste regisseur voor Steve McQueen en beste scenario. Chiwetel Ejiofor werd genomineerd voor beste acteur en Lupita Nyong'o en Michael Fassbinder kregen nominaties voor beste bijrollen. "American Hustle", een misdaadkomedie over de maffia, werd ook genomineerd voor regisseur David O Russell, beste acteur Christian Bale, best actrice Amy Adams en beste bijrollen voor Jennifer Lawrence en Bradley Cooper.

De genomineerden voor beste buitenlandse film zijn: "La Vie d'Adèle (Fra - de verfilming van de strip van Julie Maroh "Le bleu est une couleur chaude"), "La Grande Bellezza (Ita), "Jagten (Den), "The Past" (Iran) en "The Wind Rises" (Japan).

De genomineerden voor beste tv-drama zijn: "Breaking Bad", "Downton Abbey", "The Good Wife", "House of Cards" en "Masters of Sex". In de categorie komedie in dat "The Big Bang Theory", "Brooklyn Nine-Nine", "Girls", "Modern Family" en "Parks and Recreation". De 71ste Golden Globes worden op 12 januari uitgereikt in Los Angeles en gelden als een indicator voor de Oscars. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: