Stop Loss - Bespreking Cinema

 
De titel uitleggen is het verhaal vertellen. 'Stop-Loss' is de militaire terminologie voor een ingreep waartoe het leger het recht heeft. In tijden van oorlog mag de legertop beslissen om manschappen die normaal gezien zouden afzwaaien toch terug op te roepen voor een nieuwe diensttijd. In Kimberley Pierces indringende drama maken we kennis met drie jeugdvrienden die het in hetzelfde bataljon in Irak opgenomen hebben tegen de ongrijpbare rebellen. Het was een traumatiserende tijd omdat elke beslissing je makker of een onschuldige burger het leven kon kosten, maar nu zijn ze er eindelijk vanaf. Het trio is echter nauwelijks terug thuis of de fatale brief valt in de bus: bij gebrek aan nieuwe manschappen moeten ze terug naar Irak. En dat is meer dan Brandon King (rol van Ryan Philippe) kan verdragen. Bij 'In the Valley of Elah' stoorde het om te zien hoe een regisseur als Paul Haggis de hete aardappel doorgaf door zich te concentreren op de gevolgen van de oorlog in Irak op de manschappen. 'Stop-Loss' doet dat ook maar formuleert zijn aanklacht zo scherp en precies dat je er niettemin ademloos naar zit te kijken. Een schrijnende, snijdende film. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Stop Loss

Stop Loss

Drama  Regie: Kimberly Peirce Met: Ryan Philippe, Channing Tatum, Timothy Olyphant,... Stop Loss is een drama met Ryan Phillippe, die na terugkomst als oorlogsheld uit Irak zijn normale leventje weer probeert op te pakken. Wanneer het leger hem opnieuw wil uitzenden, weigert hij, ondanks zijn verplichting dit te accepteren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: