Ender's Game - Bespreking Cinema

   - 

Dat deze productie eindelijk de zalen bereikt, mag een niet zo klein mirakel heten.

Hollywood beet zijn tanden al verschillende malen stuk op een witte doekbewerking van Orson Scott Cards sciencefictionbestseller over een piepjong tactisch genie dat de aarde moet beschermen tegen de invasie van een moorddadig buitenaards ras.

Zuid-Afrikaans scenarist-regisseur Gavin Hood reinigt zich nu zijn X-Men Origins: Wolverine-zonden met deze geslaagde maar niet meesterlijke verfilming.

Aanvankelijk pakt hij uit met goed vertelde, strak gemonteerde en entertainende sequenties waarin ‘Hugo’-held Asa Butterfield schittert als de getormenteerde protagonist die niet alleen met zijn talenten maar ook met zijn familiesituatie worstelt. Star Wars-icoon Harrison Ford lijkt nog eens echt tot leven te komen als de kolonel die het puberleger overziet.

Strafst van al: de confrontaties tussen de verschillende student-tactici doen nooit denken aan het kinderachtig gezwets uit de eerste Harry Potter-films.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Ender's Game

Ender's Game

Actie, Science-Fiction, Drama  Regie: Gavin Hood Met: Asa Butterfield, Abigail Breslin, Harrison Ford,... Nadat een buitenaards ras, de Formics, de aarde aanviel, begon de International Fleet met het voorbereiden op de volgende invasie. Ze sturen de meest begaafde kinderen op aarde naar een trainingskamp om hen op te leiden tot officieren. 'Ender Wiggin', een verlegen jongen die zeer strategisch is... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: