'Malavita', 'Turbo', 'Moroccan Gigolos', ... uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

We heten uw welkom in uw wekelijkse Cinereview! Zoals elke week overlopen we de nieuwste releases en helpen we u de beste keuze te maken. De zon mag buiten dan wel schijnen, in de bioscopen regent het aan films. Twaalf in totaal!

Deze week staat gelijk aan de terugkeer van Luc Besson. Onze goeie ouwe Luc komt terug zoals we het niet hadden verwacht : met een komedie. 'Malavita' zal u doen lachen, vooral met een Robert De Niro die in topvorm is. We zijn ver weg van de mysterieuze ‘Leon’ of ‘The Big Blue’, toch heeft ‘Malavita’ iets ontroerends.

Volgende week is het allerheiligenvakantie. Nog drie dagen, de kinderen staan alvast te springen! Mocht u tijdens die week dan toch even nood hebben aan twee uur rust, dan is ‘Turbo’ de oplossing! De nieuwste van de Dreamworks studios. Een lawine aan moppen, races en avontuur! Over slakken die dromen van een leven aan hoge snelheid. Kortom, goed humeur alom en de kinderen zullen ervan smullen.

 

 

Nog even en de Sint is weer in het land! En dat is ook te merken in de bioscoop. ‘Sinterklaas en de Pepernoten Chaos’ en ‘Sinterklaas en de Pietenschool’ komen deze week uit in de donkere zalen. Misschien ook even een herinnering om te zeggen dat “wie niet braaf is, krijgt de roe”.

 

Ver weg van Sinterklaas en de kinderwereld vinden we ‘Omar’ terug, een harde film over het Arabisch-Israëlisch conflict. Regisseur Abu-Assad heeft niet gekozen voor politiek, maar toont de mensen die het conflict dagelijks meemaken. Een doordringende film, geladen met emotie...

Ook staan er deze week twee Canadese films op het programma. De eerste is ‘Moroccan Gigolos’. Het verhaal speelt zich af in Brussel (ook al zullen er verschillende merken dat het hier om Luik gaat, omwillen van budgetredenen). Deze Belgisch-Canadese productie gaat over drie jonge Belgen die ervan dromen een snackzaak te openen. Om de nodige fondsen te werven beslissen ze een gigoloagentschap op te richten. Vreemde situaties en lachbuien verzekerd!

Tweede film is ‘Gabrielle’, over het onmogelijke liefdesverhaal tussen Gabrielle en Martin, door hun omgeving gezien als twee heel verschillender personen. Het onderwerp over een lichte mentale handicap wordt hier met zachtheid aangekaard door regisseuse Louise Archambault.

We eindigen met een Franse komedie: het derde luik van ‘Le Coeur de Hommes’ is deze week bij ons te zien. In ‘Le Coeur des Hommes 3’ wordt het trio een quartet, die nieuweling brengt wat frisheid, maar dat is jammer genoeg niet voldoende. ‘Le Coeur des Hommes 3’ is zwaar, slecht verteerbaar en kantje boord sexistisch. Wij passen!

Ook nog deze week: de Belgische film ‘I’m the Same, I’m an Other’, waar twee minnaars naar Engeland vluchten om  hun romance te kunnen leven, ‘Miele’, een Frans-Italiaanse productie dat het gevoelige onderwerp van eutanasie aankaart, 'Gangs of Wasseypur' van Anurag Kashyap, de animatiefilm 'Manneke Maan' en we sluiten af met ‘OdysSea’, een documentaire van fotograaf Carl de Keyzer

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

OdysSea

OdysSea

 Regie: Jimmy KetsMagnumfotografen hebben een eenzaam beroep. Voor zijn fotoreeks Moments Before the Flood maakte Carl De Keyzer een vier jaar durende reis van meer dan 120.000 kilometer langs de Europese kustlijn die langzaamaan in zee dreigt te verdwijnen. In OdysSea - The epic journey of Magnum photographer Carl... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: