The Family - Bespreking Cinema

   - 

Dat Robert De Niro en Luc Besson ooit zouden samenwerken kon je verwachten. Ze maken immers al jaren oppervlakkige shit. Ook al is The Family een ietsje beter dan de trailer laat vermoeden.

Luc Besson is niet meer geïnteresseerd in nieuwe dingen. Het enige wat hem nog boeit zijn verhalen met clichés op maat gesneden voor alfamannetjes met een beperkt IQ. Denk maar aan Taken en vooral Taken 2. The Family (of Malavita) is van een ietsje hoger niveau, maar subtiliteiten ga je ook hier niet vinden.

Maar het feit dat deze maffiasatire ‘gefundenes fressen’ is voor De Niro maakt het filmpje zeker bekijkbaar. In de beste scène mag ondergedoken gangster De Niro, waarvan iedereen denkt dat hij een schrijver is, commentaar geven op Goodfellas voor Franse cinefielen. Waardoor hij zijn dekmantel wegblaast. Fijnzinnig kan je de passage niet noemen, maar er kan gelachen worden. De finale is dan weer terug naar af, want dan geeft Besson opnieuw ‘brood en spelen’ met een gewelddadige en allesbehalve verrassende eindconfrontatie.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...
The Family

The Family

Thriller, Drama  Regie: Luc Besson Met: Robert De Niro, Tommy Lee Jones, Michelle Pfeiffer Nadat ze enkele gangsters aan de galg gepraat hebben, moeten maffiabaas Fred Manzoni en zijn familie halsoverkop onderduiken. Ze vluchten van het drukke Brooklyn naar een slaperig stadje in Normandië, waar agent Stansfield alle moeite van de wereld heeft om hen in het gareel te houden. Het gezin... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: