Shine a Light - Bespreking Cinema

 
Martin Scorsese staat bekend om zijn uitstekende soundtracks. Als geen ander weet hij de juiste song voor de juiste scène te kiezen en hij put daarbij graag uit het repertorium van de Rolling Stones. Om maar één voorbeeld te geven: 'Gimme Shelter' heeft hij al in drie van zijn films gebruikt. Het lag dus in de lijn der verwachtingen dat hij de Stones vroeg of laat ook zelf voor zijn lens zou halen en met 'Shine a Light' is het zover. Scorsese stelde zijn camera's op tijdens twee optredens in een New Yorkse zaal, het Beacon Theatre, en filmde de tweede avond. De bedoeling was om de explosieve energie van de Stones live vast te leggen. Als hij daarmee bedoelt dat Mick Jagger op zijn 64ste nog steeds dartelt als een jong (zij het gerimpeld) veulen, dan is dat zeker waar. Maar van het kippenvel en de vonken die de Stones ooit voor elkaar kregen, is bitter weinig te merken. Enkel wanneer bluesmuzikant Buddy Guy een nummer komt mee spelen, geeft je nekhaar een krimp. Voor het overige is dit professioneel gebrachte muziek van een band die al veel te vaak dezelfde songs heeft moeten spelen. Een balorkest, om het oneerbiedig uit te drukken.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Shine a Light

Shine a Light

Documentaire  Regie: Martin Scorsese Met: the Rolling Stones Regisseur en Oscarwinnaar Martin Scorsese volgde 's werelds grootste rock 'n roll band The Rolling Stones tijdens één van hun optredens in New York in 2006. Het resultaat is een schitterende documentaire voor alle muziekliefhebbers.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: